Uhapšen H.P. zbog sumnje da je putem YouTubea prijetio novinaru

Osumnjičeni od ranije je poznat policiji, naređen pretrest kuće koju koristi u Mostaru

Uhapšen H.P. zbog sumnje da je putem YouTubea prijetio novinaru
Foto: NPC Daily

Mostarac H.P. (26) uhapšen je zbog sumnje da je putem YouTube kanala upućivao ozbiljne prijetnje novinaru portala iz Širokog Brijega. Nakon ispitivanja, H.P je zadržan u pritvoru 24 sata.

On je od ranije poznat policijskim organima zbog istih ili sličnih krivičnih djela, a protiv njega je Federalne uprave policije već ranije podnijela Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona izvještaj o izvršenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnost.

Obzirom da je osumnjičeni nakon podnošenja izvještaja ponovo, a unazad pet dana, nastavio s prijetnjama istom novinaru, te nakon što je Udruženje BH novinari podnijelo prijavu toj upravi policije, prikupljeni su materijalni dokazi.

– Na osnovu tih dokaza osumnjičeni H.P. uhapšen je 20. januara, te je nakon kriminalističke obrade 21. januara predat nadležnom Tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Službenici Federalne uprave policije će postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršiti pretres kuće koju koristi osumnjičeni na području općine Mostar.

Izvor: Nezavisne novine

About The Author