U ZAGREBU ZAPALJEN SRPSKI NEDELJNIK “NOVOSTI”

Predsjednik proustaške Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec drugi put za deset dana u centru Zagreba palio primjerke srpskog nedeljnika “Novosti”. Kako je rekao, to je uradio kako bi pozvao hvatske vlasti da prestanu da finansiraju ove novine, koje su glasilo Srpskog nacionalnog vijeća, jer one nisu novine srpske manjine, već su novine protiv hrvatske […]

U ZAGREBU ZAPALJEN SRPSKI NEDELJNIK “NOVOSTI”

Predsjednik proustaške Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec drugi put za deset dana u centru Zagreba palio primjerke srpskog nedeljnika “Novosti”.

Kako je rekao, to je uradio kako bi pozvao hvatske vlasti da prestanu da finansiraju ove novine, koje su glasilo Srpskog nacionalnog vijeća, jer one nisu novine srpske manjine, već su novine protiv hrvatske države.

Ovoga puta su izgorjela dva primjerka preko čijih naslovnica su bili zalijepljeni naslovi „Idi bre pa se leči“ i „Lepo gore, lepe novine“.

Keleminec je akciju izveo povodom krivične prijave koju je zbog „poticanja na terorizam i širenja nacionalno-etničke mržnje“ podigao protiv izdavača „Novosti“ Milorada Pupovca, prenose Novosti.

Više na portalnovosti.com

About The Author