POMOZIMO JOSIPU PEJAKOVIĆU

Za potrebe operativnog zahvata u Njemačkoj, našem velikom glumcu Josipu Pejakoviću, potrebno je prikupiti određeni novčani iznos. S obzirom da operacija košta 35.000 eura, krenulo se u akciju prikupljanja novca. Švedski Radio Geteborg prenio je apel Facebook grupe “20 kruna za čovjeka” da se Bosanci i Hercegovci s adresom u toj skandinavskoj zemlji odazovu za pomoć […]

POMOZIMO JOSIPU PEJAKOVIĆU
Foto: Face TV

Za potrebe operativnog zahvata u Njemačkoj, našem velikom glumcu Josipu Pejakoviću, potrebno je prikupiti određeni novčani iznos. S obzirom da operacija košta 35.000 eura, krenulo se u akciju prikupljanja novca.

Švedski Radio Geteborg prenio je apel Facebook grupe “20 kruna za čovjeka” da se Bosanci i Hercegovci s adresom u toj skandinavskoj zemlji odazovu za pomoć doajenu bh. glumišta.

Prema informacijama te grupe, ali i Radio Gbg, Pejaković je trenutno na liječenju u Njemačkoj, a u srijedu bi trebao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

– Josip je trenutno u bolnici u Njemačkoj, gdje čeka operaciju koja će mu spasiti nogu od amputacije. Socijalno osiguranje koje ima u BiH, nije mu odobrilo plaćanje troškova ove operacije – navedeno je u apelu.

Operacija košta 35.000 eura, a do sada je sakupljeno oko polovine tog iznosa. Akcija će trajati do 31. januara, a operaciju će izvršiti hirurg svjetskog glasa Milomir Ninković, Sarajlija koji živi i radi u Minhenu.

Pejaković se prvo liječio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a sredinom prošle godine, liječenje je nastavio u Zagrebu.

Ako ste u mogućnosti, pomozite njegovo liječenje uplatom sredstava iz zemlje na sljedeći bankovni račun:

Primalac: Josip Pejaković
Adresa: ul. Mis Irbina 26, 71000 Sarajevo
Banka primalac: UniCredit Bank
Broj računa: 3389002581657435

i iz inostranstva na sljedeći bankovni račun:

Primalac / Beneficiary Customer: Josip Pejaković
IBAN: BA39 3387 2028 5671 2180
ACC: 40087778102

Banka primalac/Beneficiary Bank: 
Unicredit Bank d.d. 
Kardinala Stepinca bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
SWIFT Code: UNCRBA22

About The Author