U VENECUELI UHAPŠENI STRANI NOVINARI

Venecuelanske vlasti pritvorile su trojicu stranih novinara i vozača koji rade za špansku novinsku agenciju EFE. Kolumbijski fotograf Leonardo Munjoz uhapšen je sa svojim venecuelanskim vozačem Hozeom Salasom dok su izvještavali s protesta protiv vlade, a nekoliko sati nakon toga bezbjednosne snage uhapsile su španskog novinara Gonzala Domingeza Ledu i kolumbijsku televizijsku producentkinju Mauren Barigu […]

U VENECUELI UHAPŠENI STRANI NOVINARI
Foto: AP

Venecuelanske vlasti pritvorile su trojicu stranih novinara i vozača koji rade za špansku novinsku agenciju EFE.

Kolumbijski fotograf Leonardo Munjoz uhapšen je sa svojim venecuelanskim vozačem Hozeom Salasom dok su izvještavali s protesta protiv vlade, a nekoliko sati nakon toga bezbjednosne snage uhapsile su španskog novinara Gonzala Domingeza Ledu i kolumbijsku televizijsku producentkinju Mauren Barigu Vargas u njihovom hotelu, rekla je čelnica kancelarije EFE u Karakasu, Nelida Fernandez, prenose agencije.

Cijeli tim novinara doputovao je prošlog mjeseca iz glavnog grada Kolumbije, Bogote.

Hapšenja prate deportaciju dvojice čileanskih novinara pritvorenih ove nedjelje.

Francuski diplomatski izvor rekao je da su dvojica francuskih novinara, koji prate proteste, uhapšeni i da ambasada traži njihovo puštanje.

Francuski novinari radili su za dnevni televizijski program “Quotidien”, koji je dio mreže TF1 televizije. Zasad TF1 nije imao komentar.

SAD i niz zapadnih i latinoameričkih država prošle nedjelje su priznali Huana Gvaida, koji se proglasio privremenim predsjednikom, a Rusija, Kina, Turska i druge države stale su iza osporavanog predsjednika Nikolasa Madura.

Maduro je odbacio i pozive na prijevremene izbore i naglasio da je njegova pobjeda prošle godine bila pravedna uprkos mnogim optužbama o prevari i zabrani kandidature dvojici rivala.

RSE

About The Author