U MOSTARU PODRŽANI PRIJEDLOZI ZAKONA KOJI ĆE ŠTITITI INTERESE MEDIJA

Predstavnici medijske zajednice u Mostaru podržali su donošenje zakona o transparentnosti medijskoga vlasništva i zakon o oglašavanju u medijima kao dva nedostajuća zakona u ukupnom sektoru legislative za rad medija u BiH i kao doprinos novinarskoj profesiji i stabilnosti medijskog tržišta u BiH. Kako je naglašeno tijekom današnje debate “Reguliranje tržišta oglašavanja i transparentnosti vlasništva […]

U MOSTARU PODRŽANI PRIJEDLOZI ZAKONA KOJI ĆE ŠTITITI INTERESE MEDIJA
Foto: bhnovinari.ba

Predstavnici medijske zajednice u Mostaru podržali su donošenje zakona o transparentnosti medijskoga vlasništva i zakon o oglašavanju u medijima kao dva nedostajuća zakona u ukupnom sektoru legislative za rad medija u BiH i kao doprinos novinarskoj profesiji i stabilnosti medijskog tržišta u BiH.

Kako je naglašeno tijekom današnje debate “Reguliranje tržišta oglašavanja i transparentnosti vlasništva u BiH” održane u Mostaru, ovi zakoni će štititi interes u medijima te razdvojiti, na neki način, pitanja kretanja novca u medijima i medijskoj industriji od medijskih sadržaja, profesionalnih standarda i kvalitete medijskoga sadržaja.

Prijedlozi zakona će biti predstavljeni 17. prosinca u Sarajevu nakon završne konferencije “Mediji i javni ugled” kao trogodišnjeg EU projekta u BiH, a tražit će se i prilika da o ovim prijedlozima razgovara profesionalna medijska zajednica najmanje godinu dana, kako bi se oni unaprijedili.

Na debati je također istaknuto kako bi se trebala uspostaviti jedinstvena baza podataka, koja bi bila u nadležnosti Regulatorne agencije za komunikacije i/ili Vijeća za tisak u BiH ili neke druge organizacije.

Projekt “Mediji i javni ugled” koji je pokrenut s ciljem promoviranja transparentnosti medijskog vlasništva i legitimnih obrazaca financiranja medija i oglašavanja u BiH, financira Europska unija u Bosni i Hercegovini, a provodi konzorcij kojeg čine Udruga BH novinari, Fondacija Mediacentar, Vijeće za tisak i online medije u BiH i NVO JaBiHEU.

Više na bhnovinari.ba

About The Author