Twitter objava donijela narudžbe od 1.000 funti knjižari u Engleskoj

Knjižara prvi put nije imala niti jednog kupca cijeli dan u 100 godina postojanja, sve dok tweet nije privukao 1.100 novih pratilaca

Twitter objava donijela narudžbe od 1.000 funti knjižari u Engleskoj
Foto: Artem Maltsev / Unsplash

Mala samostalna knjižara koja u utorak nije uspjela prodati niti jednu knjigu preplavljena je kupcima nakon što je na društvenim mrežama objavila slike praznih hodnika.

Knjižara Petersfield u Hampshireu u Engleskoj postavila je melanholičan tweet otkrivši da niko nije otvorio njihova vrata što je prvi takav slučaj u 100 godina postojanja.

U roku od nekoliko sati autor romana naučne fantastike Neil Gaiman retweetovao je tu objavu milionima svojih pratitelja i, poput magije, narudžbe sa svih strana svijeta počele su pristizati.

Nevjerojatni preokret započeo je kada u knjižaru, specijaliziranu za antikvitete, karte i polovne knjige, nije ušao niti jedan kupac te je Robert Sansom, koji u trgovini radi već 13 godina, to podijelio na Twitteru.

– Nijedna knjiga nije prodana danas … 0,00 funti – glasio je tweet, a Sansom je potom ostao zadivljen kad su preko noći stigle narudžbe u iznosu od 1.000 funti.

John Westwood, čija porodica posjeduje knjižaru, kaže da je i on bio zadivljen takvim ishodom.

– Ne razumijem se u društvene medije jer sam staromodan, ali kad me je Rob nazvao i rekao mi brojke, bio sam zapanjen – dodao je.

Do srijede navečer izvorni post obnovljen je više od 6.000 puta i lajkan je 11.000 puta.

Potom je iz knjižare objavljen veseliji tweet: „Kakva noć! Imamo 1.100 novih pratitelja. Imamo brojne narudžbe putem interneta. Dobili smo više od 300 poruka u kojima su brojna pitanja vezana za knjige. Odgovorit ćemo svima što je prije moguće”.

Izvor: The Guardian

About The Author