TESTNO PUŠTANJE DIGITALNOG SIGNALA U BIH ODGOĐENO ZA PRVU POLOVINU OKTOBRA

Testno puštanje digitalnog signala za tri javna radio-televizijska emitera u Bosni i Hercegovini koje je bilo planirano za četvrtak, prolongirano je za prvu polovinu oktobra, saopštilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je ranije, u saradnji sa tri javna emitera u BiH – BHRT, RTRS i RTVFBiH najavilo puštanje testnog […]

TESTNO PUŠTANJE DIGITALNOG SIGNALA U BIH ODGOĐENO ZA PRVU POLOVINU OKTOBRA

Testno puštanje digitalnog signala za tri javna radio-televizijska emitera u Bosni i Hercegovini koje je bilo planirano za četvrtak, prolongirano je za prvu polovinu oktobra, saopštilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je ranije, u saradnji sa tri javna emitera u BiH – BHRT, RTRS i RTVFBiH najavilo puštanje testnog digitalnog signala za sutra, za područja Sarajeva, Banje Luke i Mostara, ali je stigao dopis Radio-televizije Republike Srpske u kojem je predloženo da se ovaj termin prolongira i da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovinu oktobra, saopštilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Na sastanku resornog ministra Ismira Juska sa generalnim direktorima triju javnih emitera, Belminom Karamehmedovićem iz BHRT-a, Draškom Milinovićem iz RSTRS-a i Džemalom Šabićem iz FTV-a, održanom 1. septembra 2016. godine, bilo je dogovoreno da testno puštanje digitalnog signala bude obavljeno do kraja mjeseca, navode iz Ministarstva.

bhrt.ba

About The Author