TALIJANSKI MINISTAR PRIJETI DA ĆE UKINUTI POLICIJSKU ZAŠTITU NOVINARU ROBERTU SAVIANOU

Reporteri bez granica (RSF) su zaprepašteni prijetnjama talijanskog ministra unutrašnjih poslova Matteo Salvinija da će ukinuti policijsku pratnju piscu i novinaru Robertu Savianou. Saviano je pod policijskom zaštitom od 2006. godine zbog prijetnji smrću koje su dolazile iz mafijaških krugova. Talijanski ministar Salvani je zaprijetio ukidanjem policijske pratnje nakon što je Saviano kritizirao novu migracijsku […]

TALIJANSKI MINISTAR PRIJETI DA ĆE UKINUTI POLICIJSKU ZAŠTITU NOVINARU ROBERTU SAVIANOU

Reporteri bez granica (RSF) su zaprepašteni prijetnjama talijanskog ministra unutrašnjih poslova Matteo Salvinija da će ukinuti policijsku pratnju piscu i novinaru Robertu Savianou. Saviano je pod policijskom zaštitom od 2006. godine zbog prijetnji smrću koje su dolazile iz mafijaških krugova. Talijanski ministar Salvani je zaprijetio ukidanjem policijske pratnje nakon što je Saviano kritizirao novu migracijsku politiku talijanske koalicijske vlade.

Žustra prepiska Salvinija i novinara “Gomorre” Savianoa se vodi putem društvenih mreža te putem medija već nekoliko dana.

Kao odgovor na Savianovu kritiku vladinog neprijateljstva prema migrantima, Salvini je izjavio da će vlasti “procijeniti je li on još uvijek pod rizikom” te onda povući policijsku pratnju koju Saviano ima zadnjih dvanaest godina.

RSF snažno osuđuje prijetnje ministra te podržava hrabrog i odlučnog pisca koji utjelovljuje oboje polet talijanskog novinarstva te borbenost svih onih koji odbijaju da doprinose diktatima kriminalne bande.

Saviano je član Izvršnog odbora RSF-a.

Više na rsf.org

About The Author