Surinam prijeti pravnim postupkom zbog južnokorejske serije na Netflixu

Latinoamerička zemlja rekla je da ju je seriji prikazala kao narko-država što vlada desetljećima pokušava eliminirati

Surinam prijeti pravnim postupkom zbog južnokorejske serije na Netflixu

Surinam će razmotriti pravni postupak protiv producenata južnokorejske hit Netflixove serije Narco-Saints (Narko-sveci), koja promovira negativne slike o toj zemlji prikazujući je kao “narko-državu”, saopćila je vlada.

Serija, koja je ovog mjeseca objavljena u Južnoj Koreji, pod nazivom “Surinam”, donosi priču o čovjeku koji je riskirao svoj život kako bi se pridružio tajnoj misiji hvatanja korejskog narkobosa koji djeluje u Surinamu, a temelji se na događajima iz stvarnog života iz otprilike prije dva desetljeća.

No, latinoamerička zemlja rekla je da ju je seriji prikazala kao “narko-država” koja djeluje u “prekograničnim aktivnostima” koje vlada desetljećima pokušava eliminirati.

– Surinam više nema sliku koja se pojavljuje u seriji niti se bavi ovakvim praksama. Bez obzira jesu li predstavljene prakse istinite ili lažne, stvaraju negativnu percepciju. Cijeli svijet vidi te stvari, pa to nije dobro – rekao je ministar vanjskih poslova Albert Ramdin u izjavi objavljenoj na vladinoj web stranici.

Ramdin je rekao da će razmotriti poduzimanje pravnih radnji protiv proizvođača i podnošenje diplomatske protestne note južnokorejskoj vladi.

Južna Koreja nije primila službenu izjavu od Surinama o tom pitanju, rekao je dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova u Seulu.

Moonlight Film, koji je koproducent serije, proslijedio je zahtjeve Netflixu. Perfect Storm Film Inc, drugi producent, nije bio dostupan za komentar, a službenik streaming servisa Netflix odbio je komentirati.

Izvor: Reuters

About The Author