SLAVIŠA LEKIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA NUNS-a

Redovna izborna Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije održana jučer u beogradskom Medija centru izabrala je novo rukovodstvo Udruženja za naredni četverogodišnji mandat. Za predsjednika NUNS-a izabran je Slaviša Lekić koji je u prethodnih godinu dana bio prvi čovjek Udruženja, izabran u martu 2017. na vanrednoj Skupštini nakon povlačenja dotadašnjeg predsjednika Vukašina Obradovića. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Željko Bodrožić, Tamara […]

SLAVIŠA LEKIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA NUNS-a

Redovna izborna Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije održana jučer u beogradskom Medija centru izabrala je novo rukovodstvo Udruženja za naredni četverogodišnji mandat.

Za predsjednika NUNS-a izabran je Slaviša Lekić koji je u prethodnih godinu dana bio prvi čovjek Udruženja, izabran u martu 2017. na vanrednoj Skupštini nakon povlačenja dotadašnjeg predsjednika Vukašina Obradovića.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Željko Bodrožić, Tamara Skroza, Biljana Stefanović, Jelka Jovanović, Slobodan Arežina, Tatjana Jakobi, Vojislav Stevanović, Marina Fratucan, Nedžat Behljulji i Anđela Milivojević.

Za Sud časti izabrani su Vlado Mareš, Danica Vučenić, Momčilo Pantelić, Draga Božinović i Safeta Biševac.

Za članove Nadzornog odbora najviše glasova dobili su Vuk Cvijić, Mihajlo Kovač, Ljubomir Đorđević, Vukašin Obradović i Duško Medić.

Skupština je raspravljala o četverogodišnjem radu i poslovanju NUNS-a o čemu je izvještaj podnio predsjednik Udruženja Slaviša Lekić.

U izvještaju se, između ostalog, navodi da “nikada u novijoj istoriji mediji i novinari nisu bili u lošijoj poziciji” kao i “o profesionalnom i ekonomskom sunovratu novinarstva čime je dovedena u pitanje njegova suštinska uloga kontrolora vlasti i čuvara demokratije”.

Više na cenzolovka.rs

About The Author