Saudijske vlasti plaćaju odštetu Khashoggijevoj djeci

The Washington Post tvrdi da službeni Rijad pokušava ohrabriti djecu da ne pričaju o prošlogodišnjem ubistvu njihovog oca

Saudijske vlasti plaćaju odštetu Khashoggijevoj djeci
Foto: NY Post

Vlasti Saudijske Arabije plaćaju kompenzaciju djeci ubijenog novinara Jamala Khashoggija, piše The Washington Post. U tekstu se navodi kako su svih petero Khashoggijeve djece dobili vile u Rijadu koje vrijede po četiri milijuna dolara, te primaju i redovite mjesečne naknade.

Američki list tvrdi da službeni Rijad tako pokušava ohrabriti dvojicu sinova i kćerke da ne pričaju o prošlogodišnjem ubojstvu njihovog oca.

The Washington Post također tvrdi da bi Khashoggijeva djeca mogla u nagodbi za šutnju o ubojstvu oca od vlasti u Rijadu dobiti i desetke milijuna dolara.

Saudijski dužnosnik je listu kazao da je pomoć ožalošćenoj obitelji dio saudijske tradicije i solidarnosti te je odbacio navode o pokušaju “ušutkivanja” ožalošćenih.

Jamal Khashoggi, novinar i kolumnist The Washington Posta, ubijen je 2. listopada prošle godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Tursko tužiteljstvo otkrilo je da je brutalno udavljen po ulasku u konzulat te je njegovo tijelo potom raskomadano i uništeno.

Izvor: Aljazeera

About The Author