RAK ĆE POKRENUTI POSTUPAK ZBOG PRILOGA TVSA O NAČINU ODIJEVANJA STUDENATA NA UNSA

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) Bosne i Hercegovine primila je nekoliko prigovora zbog priloga emitovanog na Televiziji Sarajevo (TVSA), u kojem su studenti na Univerzitetu u Sarajevu, bez zaštite identiteta, otvoreno prozvani za neprikladno odijevanje. S obzirom na to da je riječ o prilogu koji je uznemirio građane BiH, jer su studenti koji su učestvovali […]

RAK ĆE POKRENUTI POSTUPAK ZBOG PRILOGA TVSA O NAČINU ODIJEVANJA STUDENATA NA UNSA

S obzirom na to da je riječ o prilogu koji je uznemirio građane BiH, jer su studenti koji su učestvovali u raspravi o Nacrtu kodeksa o odijevanju i ponašanju na Univerzitetu u Sarajevu stavljeni na stub srama, od RAK-a smo tražili odgovor da li namjeravaju pokrenuti postupak.

“Agencija je primila nekoliko prigovora na emisiju BH dnevnik koja je emitovana na TVSA te će u skladu sa svojim nadležnostima pokrenuti postupak o čijem ishodu će javnost biti pravovremeno obaviještena”, kazali su nam iz RAK-a.

Podsjećamo, Televizija Kantona Sarajevo (TVSA) je 18. jula u emisiji BH Dnevnik ugostila Harisa Zahiragića, člana Upravnog odbora UNSA, a povodom Nacrta kodeksa o odijevanju i ponašanju na Univerzitetu u Sarajevu. Tokom razgovora sa Zahiragićem o ovoj temi, prikazani su televizijski inserti sa rasprave o kodeksu na Fakultetu političkih nauka, u kojima su bez zaštite identiteta prikazani studenti koji prema aktuelnom Nacrtu kodeksa nisu prikladno odjeveni ili se ne ponašaju prikladno.

Iz Naše stranke najavili su kako će tražiti da se tom mediju ukine budžetsko finansiranje sve dok se ne razriješe dugogodišnji problemi u ovoj kući koju finansiraju građani KS te dok se ne stavi apsolutno van političke kontrole.

klix.ba

About The Author