Radionica u Tešnju: Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica

Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica
Radionica za novinare/ke, studente/ice medija i novinarstva, blogere/rice zainteresovane za korištenje digitalnih tehnologija za provjeru tačnosti informacija

#NeVjerujNaPrvu

Radionica u Tešnju: Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica
Foto: Media.ba
Pozivamo da prisustvujete radionici koju organizuju Mediacentar Sarajevo i agencija BORAM, u okviru projekta Ureda Evropske unije u BiH, pod nazivom:’Digitalni alati za kredibilno izvještavanje i provjeru činjenica’, koja će se održati u Tešnju u srijedu, 3. jula u hotelu Villa Ukus (Poslovna Zona Bukva br.11, Tešanj) sa početkom u 09:30 sati.
Učesnici radionice će naučiti metode i digitalne alate koji se koriste za provjeru, verifikaciju i praćenje porijekla medijskih sadržaja. Predavanja, prezentacije studija slučaja i praktične vježbe fokusiraće se na utvrđivanje mreža dezinformisanja u lokalnom medijskom okruženju, prepoznavanje lažnih naloga na društvenim mrežama, pronalaženje originalnih izvora tvrdnji, citata ili novinarskih priča, i trendove u kampanjama dezinformisanja sa stranim uticajem.
Radionica je interaktivna, bazirana na praktičnom radu i vježbama primjene novih tehnologija i metoda za provjeru informacija.
Dnevni red radionice možete preuzeti ovdje.
Vaše prijave učešća i pitanja o radionici pošaljite na mail [email protected] ili putem telefona 033 715 840.  Broj mjesta je ograničen, prvenstvo imaju ranije pristigle prijave.
Rok za prijave je do kraja dana u ponedjeljak, 1. jula.
NAPOMENA: U mogućnosti smo pokriti troškove putovanja i smještaja za osobe koje dolaze izvan Tešnja. Prilikom prijave učešća potrebno je naglasiti ukoliko je potrebno pokriti troškove puta i noćenja.
Izvor: Media.ba

About The Author