PROTEST NOVINARA U KRAGUJEVCU

Protest kragujevačkih novinara pod nazivom „Samo po zakonu“ održao se jučer s početkom u 11 sati ispred Skupštine grada. Razlog okupljanja je činjenica da Skupština grada Kragujevca nije ispunila odredbe Zakona o informiranju te dvije godine nije raspisala natječaj za sufinanciranje medijskih sadržaja od javnog interesa. U te dvije godine niti jedan kragujevački medij nije dobio […]

PROTEST NOVINARA U KRAGUJEVCU

Protest kragujevačkih novinara pod nazivom „Samo po zakonu“ održao se jučer s početkom u 11 sati ispred Skupštine grada.

Razlog okupljanja je činjenica da Skupština grada Kragujevca nije ispunila odredbe Zakona o informiranju te dvije godine nije raspisala natječaj za sufinanciranje medijskih sadržaja od javnog interesa. U te dvije godine niti jedan kragujevački medij nije dobio novac po osnovi projektnog financiranja. Zanimljivo je da se prosvjed zakazao u vrijeme održavanja konstitutivne sjednice Skupštine na kojoj se bira novo rukovodstvo, kako bi nove odbornike upoznali sa stanjem u medijima. O problemima tamošnjih medija ispred Skupštine govorili su predstavnici udruženja novinara, nevladinih organizacija i sami novinari.

Više na fairpress.eu

About The Author