Preminuo Goran Bubalo, direktor Udruženja Mreža za izgradnju mira

Nakon kratke i teške bolesti, preminuo je humanista i čovjek velikog srca

Preminuo Goran Bubalo, direktor Udruženja Mreža za izgradnju mira

Direktor Mreže za izgradnju mira i veliki humanista Goran Bubalo preminuo je u Sarajevu.

– S velikom tugom i bolom u srcu obavještavamo vas da nas je nakon kratke i teške bolesti napustio naš dragi Goran Bubalo, čovjek velikog srca, prijatelj, mirovni aktivista koji se jednom rađa, istinski borac za ljudska prava svih nas i velika motivacija da nikad ne gubimo nadu u bolje sutra – saopćeno je iz Tima i Upravnog odbora Mreže za izgradnju mira.

Iz Mreže su zamolili sve one koji žele izraziti saučešće poklanjanjem cvijeća, vijenaca ili novca, da sva sredstva uplate Roditeljskoj kući Srca za djecu oboljelu od raka, što je želja Goranove porodice.

Mreža za izgradnju mira uspostavljena je u februaru 2010. godine s ciljem da pruži doprinos naporima za obnovu kvaliteta društvenog i ekonomskog života u Bosni i Hercegovini, kao i za dugoročno povećanje sposobnosti cijelog bosanskohercegovačkog društva da se s različitostima i sukobima ophodi konstruktivno i nenasilno.

Otad je organizacija bila aktivna u područjima javnih politika, koje su prepoznate kao ključne za dugoročnu izgradnju mira u Bosni i Hercegovini, a to su obrazovanje, sigurnost, regionalni razvoj, zaštita i promocija ljudskih i manjinskih prava i rodna ravnopravnost.

Izvor: Mreža za izgradnju mira

About The Author