PREDSTAVLJEN PRIRUČNIK ZA MEDIJE O BORBI PROTIV KORUPCIJE

Priručnik za medije, izrađen u okviru projekta “Prevencija i borba protiv korupcije”, predstavljen je jučer, a stalni tvining savjetnik na projektu Eugenio Turco kaže da je korupcija problem sa kojim se suočavaju države širom svijeta, te da međunarodna suradnja može biti od velike pomoći. Tvining projekt „Prevencija i borba protiv korupcije“ traje dvije godine i […]

PREDSTAVLJEN PRIRUČNIK ZA MEDIJE O BORBI PROTIV KORUPCIJE

Priručnik za medije, izrađen u okviru projekta “Prevencija i borba protiv korupcije”, predstavljen je jučer, a stalni tvining savjetnik na projektu Eugenio Turco kaže da je korupcija problem sa kojim se suočavaju države širom svijeta, te da međunarodna suradnja može biti od velike pomoći.

Tvining projekt „Prevencija i borba protiv korupcije“ traje dvije godine i vrijedan je dva milijuna eura.

Predviđeno je da omogući suradnju i razmjenu iskustava između Agencije za borbu protiv korupcije Srbije sa jedne strane i Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Italije, kao i drugih nadležnih institucija Italije i Španije, sa druge strane.

Projekt je financiran u okviru pristupnih fondova EU, a doprinijeti će reformskom procesu i usaglašavanju sa ciljevima i vrijednostima EU vezanim za efikasniju borbu protiv korupcije, odnosno poglavlje 23.

Za provođenje projekta zaduženi su Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije, Ministarstvo pravde, Viša škola za pravosuđe Italije i Glavno tužilaštvo Španije u suradnji sa Agencijom za borbu protiv korupcije Srbije.

Više na cenzolovka.rs

About The Author