POKRENUTA JAVNA RASPRAVA O MEHANIZMIMA VEZANIM UZ SLOBODU MEDIJA U ARAPSKOM SVIJETU

Savjetovanje je dio regionalne inicijative za poboljšanje sadašnjeg stanja i donošenje čvrste odluke da mediji u arapskim državama budu slobodni. To je odgovor na povećanu zabrinutost u toj regiji u kojoj se osjeća pojačan pokušaj povratka na autoritarnu praksu i u kojoj su mediji suočeni s rizikom većim nego ikad dosad. Inicijativa se temelji na […]

POKRENUTA JAVNA RASPRAVA O MEHANIZMIMA VEZANIM UZ SLOBODU MEDIJA U ARAPSKOM SVIJETU

Savjetovanje je dio regionalne inicijative za poboljšanje sadašnjeg stanja i donošenje čvrste odluke da mediji u arapskim državama budu slobodni. To je odgovor na povećanu zabrinutost u toj regiji u kojoj se osjeća pojačan pokušaj povratka na autoritarnu praksu i u kojoj su mediji suočeni s rizikom većim nego ikad dosad.

Inicijativa se temelji na zajedničkom naporu organizacija koje se bave ljudskim pravima, novinarskih sindikata, medijskih organizacija, građanske inicijative i međunarodnih organizacija koje brane slobodu medija, visokokvalitetno novinarstvo i temeljne slobode. Ona prepoznaje ulogu međuvladinih organizacija i poziva ih da se medijskim slobodama posvete osnivanjem međuvladine strukture.

Pod vodstvom IFJ-a inicijativa je pokrenuta u Casablanci u listopadu 2014. na regionalnom susretu organiziranom u suradnji s Federacijom arapskih novinara (FAJ).

Više na hnd.hr

About The Author