NOVINARSTVO U SRBIJI KAO PR DJELATNOST

Novinarstvo kao PR djelatnost sa ciljem promocije vlasti – tako su mediji uglavnom izvještavali u 2015. godini. Svaka kritička primjedba je viđena kao rušenje premijera i države, a zaključci analize pokazuju da su se medijske slobode našle pred najvećim iskušenjima u 21. vijeku. U izvještaju o ljudskim pravima za 2015. godinu je navedeno da su […]

NOVINARSTVO U SRBIJI KAO PR DJELATNOST

Novinarstvo kao PR djelatnost sa ciljem promocije vlasti – tako su mediji uglavnom izvještavali u 2015. godini. Svaka kritička primjedba je viđena kao rušenje premijera i države, a zaključci analize pokazuju da su se medijske slobode našle pred najvećim iskušenjima u 21. vijeku.

U izvještaju o ljudskim pravima za 2015. godinu je navedeno da su u primjeni medijskih zakona uočeni brojni problemi koji su posljedica nepostojanja političke volje, ali i zato što su zakoni nedorečeni, bez adekvatnih nadzornih mehanizama i bez ikakvih sankcija.

Navedeno je i da je javno oglašavanje netransparentno i jedno od najvažnijih načina pritiska na uređivačku nezavisnost medija.

N1

About The Author