PODRŠKA NOVINARA RADIJU SLOBODNA EVROPA

Neformalna grupa novinara okupila se u 14 sati ispred zgrade Federalne uprave policije u Sarajevu, kako bi iskazali “nezadovoljstvo zbog nedavnih prijetnji policajaca ekipi Radija Sloboda Evropa”. Protest je organizovan zbog kako je rečeno “lošeg odnosa prema novinarima i prošlosedmičnog grubog i neprofesionalnog odnosa prema ekipi Radija Slobodna Evropa, kada im je prijećeno ‘batinama’ i […]

PODRŠKA NOVINARA RADIJU SLOBODNA EVROPA

Neformalna grupa novinara okupila se u 14 sati ispred zgrade Federalne uprave policije u Sarajevu, kako bi iskazali “nezadovoljstvo zbog nedavnih prijetnji policajaca ekipi Radija Sloboda Evropa”.

Protest je organizovan zbog kako je rečeno “lošeg odnosa prema novinarima i prošlosedmičnog grubog i neprofesionalnog odnosa prema ekipi Radija Slobodna Evropa, kada im je prijećeno ‘batinama’ i onemogućeno snimanje”.

Neformalna grupa novinara poručuje da se napadi na novinare “tiču svih nas”. Smatraju da je bitno barem na jedan dan zaboraviti na konkurenciju i rivalstvo koje postoji među novinarima i redakcijama. Pozvali su novinare da se ujedine i izbore za svoja prava i bolje uslove rada na terenu. “Ono što se desilo kolegama iz Slobodne Evrope, može da se desi svima, i u puno gorem obliku”, naveli su oni.

“Moramo biti ujedinjeni jer nas šikaniraju, prijete, pljuju, tuku i puštaju da se mrznemo satima radi neke bezvezne izjave”.

RSE

About The Author