NOVINARKI CNN-a NIJE DOZVOLJENO DA PRISUSTVUJE TRUMPOVOJ KONFERENCIJI

Dopisnica CNN iz Bijele kuće Kaitlan Collins nije mogla u srijedu da prisustvuje konferenciji za novinare američkog predsjednika Donalda Trumpa i predsjednika Evropske komisije Jana Clodea Junckera zbog pitanja koje je postavila Trumpu ranije tijekom dana, prenosi AP. Collins i CNN su saopćili da je Bijela kuća zabranila novinarki pristup ružičnjaku, u kojem je održana […]

NOVINARKI CNN-a NIJE DOZVOLJENO DA PRISUSTVUJE TRUMPOVOJ KONFERENCIJI

Dopisnica CNN iz Bijele kuće Kaitlan Collins nije mogla u srijedu da prisustvuje konferenciji za novinare američkog predsjednika Donalda Trumpa i predsjednika Evropske komisije Jana Clodea Junckera zbog pitanja koje je postavila Trumpu ranije tijekom dana, prenosi AP.

Collins i CNN su saopćili da je Bijela kuća zabranila novinarki pristup ružičnjaku, u kojem je održana konferencija za novinare, jer su zvaničnici ocijenili da je njeno ranije pitanje bilo neumjesno.

Collins je ranije tog dana prisustvovala susretu sa predsjednikom i uz brojne druge novinare Trumpu je postavljala pitanja, od kojih su se mnoga ticala bivšeg advokata Michaela Cohena.

U utorak CNN je objavio audio snimak Trumpa koji je Cohen tajno snimio o razgovoru o eventualnoj isplati bivše Playboyeve zečice, koja tvrdi da je imala aferu s predsjednikom.

Collins je rekla da su je potom Sarah Huckabee Sanders i Bill Shine, zaduženi za medije u Bijeloj kući, zaustavili i rekli da ne može da prisustvuje događaju u ružičnjaku, koje je otvoren za sve ostale akreditovane medije.

cenzolovka.rs

About The Author