Novinarka izvještavala uživo u trenutku rušenja zgrade u Gazi

Dok je Sayed pokušavala izgovoriti rečenicu, projektili su gađali zgradu proizvodeći glasan zvuk

Novinarka izvještavala uživo u trenutku rušenja zgrade u Gazi

Novinarka Al Jazeere Youmna Al Sayed izvještavala je uživo s jednog krova u Gazi kada je izraelskim zračnim napadom uništena zgrada s 14 spratova nasuprot nje.

Nekoliko trenutaka prije napada, novinarka je kazala da je upravo ispaljeno nekoliko upozoravajućih projektila te bi sada trebalo početi rušenje čitavog tornja.

– Ova zgrada ima 14 spratova, to je jedna od najvećih i najstarijih objekata u pojasu Gaze i u njoj se uglavnom nalaze medijski uredi – dodala je.

Dok je Sayed pokušavala izgovoriti svoju sljedeću rečenicu, projektili su gađali zgradu proizvodeći glasan zvuk.

Ubrzo nakon praska, njen kolega u studiju pitao ju je da li čuje projektile, a ona je viknula: “O, Bože. Da, da, da, moram sići”, te je krenula bježati.

Napad je bio dio eskalacije nasilja između Izraela i Palestine, najgoreg od rata u Gazi 2014. godine. U četvrtak izraelske trupe su se stacionirale na granici Gaze, a palestinski militanti gađali su Izrael raketama.

U novim zračnim napadima na Gazu, Izrael je srušio šestospratnu stambenu zgradu u Gazi za koju su kazali da pripada Hamasu.

Najmanje 83 osobe ubijene su u Gazi od kako je u ponedjeljak došlo do eskalacije sukoba. U posljednjim palestinskim raketnim napadima, jedna raketa pogodila je zgradu u blizini Tel Aviva, ranivši pet Izraelaca. Tokom sukoba dosada je u Izraelu ubijeno sedam ljudi.

Izvor: Klix

About The Author