NOVINARKA DINA ĐORĐEVIĆ DOBITNICA NAGRADE “MARINA KOVAČEV”

Dina Đorđević, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), prva je dobitnica nagrade „Marina Kovačev“, priznanja Novosadske novinarske škola (NNŠ) za najbolju mladu novinarku u Srbiji u 2018. godini. Kvalitet istraživačkih tekstova i relevantnost tema kojima se Dina Đorđević bavila bili su odlučujući faktor u odlučivanju žirija, navodi se u obrazloženju nagrade koja je novinarki […]

NOVINARKA DINA ĐORĐEVIĆ DOBITNICA NAGRADE “MARINA KOVAČEV”

Dina Đorđević, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), prva je dobitnica nagrade „Marina Kovačev“, priznanja Novosadske novinarske škola (NNŠ) za najbolju mladu novinarku u Srbiji u 2018. godini.

Kvalitet istraživačkih tekstova i relevantnost tema kojima se Dina Đorđević bavila bili su odlučujući faktor u odlučivanju žirija, navodi se u obrazloženju nagrade koja je novinarki CINS-a uručena na svečanosti u Novom Sadu.

Žiri je, kako se navodi, vrjednovao njen cjelokupan novinarski angažman i tekstove o zahtjevnim i kompleksnim temama iz sfere medija, energetike i privatizacije „koje su i za starije i iskusnije kolege pravi izazov“, kao što su istraživanja o izgradnji mini-hidroelektrana i o netransparentnom i nezakonitom financiranju novinske agencije Tanjug.

Novosadska novinarska škola od 2001. nagrađuje najbolje novosadske novinare i novinarke mlađe od 30 godina, a ove godine ta godišnja nagrada nosi ime „Marina Kovačev“ u znak sjećanja na preminulu novinarku i suradnicu NNŠ.

Više na cenzolovka.rs

About The Author