NOVINAR I KAMERMAN POGINULI DOK SU IZVJEŠTAVALI O OLUJI ALBERTO

Televizijski novinar i snimatelj poginuli su u Sjevernoj Karolini dok su izvještavali na obodu tropske oluje Alberto koja je stigla do južnih država SAD. Oni su se vozili jučer svojim terenskim vozilom autoputem blizu mjesta Tryon kada je veliko drvo palo na njihovo vozilo i ubilo ih na licu mjesta, saopćio je zvaničnik drumske patrole […]

NOVINAR I KAMERMAN POGINULI DOK SU IZVJEŠTAVALI O OLUJI ALBERTO

Televizijski novinar i snimatelj poginuli su u Sjevernoj Karolini dok su izvještavali na obodu tropske oluje Alberto koja je stigla do južnih država SAD.

Oni su se vozili jučer svojim terenskim vozilom autoputem blizu mjesta Tryon kada je veliko drvo palo na njihovo vozilo i ubilo ih na licu mjesta, saopćio je zvaničnik drumske patrole Sjeverne Karoline.

Novinar Mike McCormick i snimatelj Aaron Smeltzer su oboje radili za televiziju sa sjedištem u Greenvilleu, u Južnoj Karolini.

Oni su neposredno prije nesreće intervjuirali šefa vatrogasaca Tryon Javeri Tenanta. Kad su odlazili poručili su mu da bude pažljiv zbog oluje, a on je njima rekao isto.

Deset minuta kasnije vatrogasci su dobili poziv i to je bila nesreća sa njihovim kolima, rekao je Tenant na konferenciji za novinare.

Tenant je rekao da se korijen jednog velikog drveta olabavio u zemlji natopljenoj poslije nedelju dana kiša. On je rekao da su dvojica novinara poginula odmah.

cenzolovka.rs

About The Author