NJEMAČKI OBRAČUN S GOVOROM MRŽNJE U MEDIJIMA

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa španjolskim vlastima izvelo je niz racija u akciji protiv širenja ideja ekstremne desnice u te dvije zemlje. Uhićene su dvije osobe. Riječ je o administratorima portala, identificiranim kao Jutta V. i Ralph Thomas K., osumnjičenima zbog osnivanja zločinačke organizacije i poticanja na mržnju. Druga tri osumnjičenika nisu uhićena, […]

NJEMAČKI OBRAČUN S GOVOROM MRŽNJE U MEDIJIMA

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa španjolskim vlastima izvelo je niz racija u akciji protiv širenja ideja ekstremne desnice u te dvije zemlje. Uhićene su dvije osobe.

Riječ je o administratorima portala, identificiranim kao Jutta V. i Ralph Thomas K., osumnjičenima zbog osnivanja zločinačke organizacije i poticanja na mržnju. Druga tri osumnjičenika nisu uhićena, ali tereti ih se za širenje govora mržnje. Također, njemačke vlasti su poslale zahtjev Rusiji za gašenjem servera koji je koristio portal “Altermedia Deutschland“, za kojeg je utvrđeno da se nalazi na području Rusije.

Njemačke sigurnosne službe ranije su utvrdile da ekstremna desnica u posljednje vrijeme vrlo vješto koristi internet i društvene medije u cilju plasiranja svojih ideja široj publici. Šef njemačke obavještajne službe Hans-Georg Maassen izjavio je novinarima da “njemačkoj prijeti opasnost od “sive zone” koja se razvija između krajnje desnice, desničarskih konzervativaca i običnih građana prosvjednika sa potencijalom za nasilje.”

Više na hnd.hr

About The Author