Napad Izraela na “Anadoliju” je napad na slobodne medije

Generalni direktor Anadolije Senol Kazanci poručio je, nakon napada izraelske avijacije na zgradu s uredom te novinske agencije u pojasu Gaze, da je potpuno jasno da je Izrael za metu imao ured i uposlenike Anadolije. “Pravovremeno napuštanje objekta spasilo je živote naših kolega”, istakao je Kazanci, podsjetivši na zračni napad izraelskih snaga u kojem je […]

Napad Izraela na “Anadoliju” je napad na slobodne medije
Foto: N1/Ilustracija

Generalni direktor Anadolije Senol Kazanci poručio je, nakon napada izraelske avijacije na zgradu s uredom te novinske agencije u pojasu Gaze, da je potpuno jasno da je Izrael za metu imao ured i uposlenike Anadolije.

“Pravovremeno napuštanje objekta spasilo je živote naših kolega”, istakao je Kazanci, podsjetivši na zračni napad izraelskih snaga u kojem je s pet projektila u potpunosti uništena zgrada u kojoj je bio i ured Anadolije.

“Izraelski divljački napadi na civile, žene, djecu i starce, promijenili su dimenziju i sada su upereni na medijske kuće, na medijske slobode i na pravo svijeta da bude informiran”, istakao je Kazanci i dodao: “Napad na Anadolija i njene uposlenike napad je na slobodne medije i na slobodu i pravo ljudi da budu informirani.“

Kazanci je podsjetio i da su nedovoljne reakcije na ranije napade dijelom uzrokovale i ovaj posljednji 4. maja.

Kazanci je zahvalio svima koji su izrazili solidarnost i pružili podršku kolektivu ove agencije nakon ovog napada, predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, ministrima, predstavnicima Vlade Palestine i svima drugima.

“Želim ponoviti da će Anadolija nastaviti raditi u Palestini, kao i svugdje u svijetu. Novinari će požrtvovanim radom nastaviti izvještavati iz svih dijelova svijeta, bez prekida i u svim uslovima”, zaključio je Kazanci.

Izvor: N1

About The Author