Nakon teške bolesti sinoć je u Tuzli preminula Amra Odobašić

Odobašić se nekoliko godina borila s okrutnom bolešću i nažalost izgubila je svoju posljednju bitku

Nakon teške bolesti sinoć je u Tuzli preminula Amra Odobašić

 

U Tuzli je preminula Amra Odobašić, poznatija javnosti kao novinarka i osoba zadužena za komunikaciju s medijima Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli.

Mlade kolege novinari pamte je kao asistenticu na Odsjeku žurnalistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Odobašić se nekoliko godina borila s okrutnom bolešću i nažalost izgubila je svoju posljednju bitku.

Amra Odobašić rođena je 3. augusta 1967. godine u Tuzli. Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Odsjek žurnalistika, završila je 1999. godine i stekla zvanje diplomirane žurnalistice.

U periodu od 1992. do 1995. godine bila je pripadnica Drugog korpusa Armije Bosne i Hercegovine obavljajući poslove novinarke, referentice za kontakte s medijima i referentice za saradnju s domaćim i stranim novinarima. Od 1994. godine bila je dopisnica Reutersa s terena.

Nakon završetka rata, tačnije od 1995. do 1999. godine radi na Tuzlanskoj televiziji kao glavna i odgovorna urednica, kao i urednica emisije iz oblasti zdravstva za OBN televiziju.

U periodu od 1999. godine do 2004. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Odsjek žurnalistika, radila je kao asistentica na predmetima Teorija informacija i odnosi s javnošću i Novinarstvo u mas-medijima.

Bila je dopisnica Radija BiH, dopisnica i saradnica agencije BH Press, dopisnica časopisa Zajednica života, programska i PR savjetnica Obiteljskog radija Valentino – Bijela.

Od 1999. godine uposlenica je Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje je radila na poslovima šefice Službe za komunikacije i glasnogovornice Ustanove, te stručne saradnice Službe za stručno usavršavanje.

Obavila je niz različitih doedukacija i usavršavanja osim u novinarstvu i u odnosima s javnošću, vještinama komuniciranja i drugim aspektima komunikologije i organizacijskog menadžmenta, te internom i kriznom komuniciranju kao i provođenju kampanja, piše BHRT.

Proteklih 20 godina iskustva u oblasti izgradnje i osnivanja odnosa s javnošću u zdravstvenim institucijama rezultirali su izradom priručnika Važnost odnosa s javnošću u zdravstvu kojeg je pripremila s kolegom Radenkom Udovičićem.

Polja profesionalnog interesiranja su joj bila korporativna komunikacija, odnosi s javnošću, verbalna i neverbalna komunikacija, interna i krizna komunikacija (u zdravstvu), javni nastup i vještine komunikacije.

Izvor: BHRT/Radio Sarajevo

About The Author