NA HRT-U 16 OTKAZA ZBOG LAŽNIH DIPLOMA I SREDNJOŠKOLSKIH SVJEDODŽBI

Na HRT se nastavlja postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenika kojem je cilj kvalitetno, potpuno i trajno urediti kadrovsku strukturu i sustav zapošljavanja. Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri nevjerodostojne diplome te da je krajem 2015. započela i provjera svjedodžbi i ostalih dokumentata uvjetovanih radnim […]

NA HRT-U 16 OTKAZA ZBOG LAŽNIH DIPLOMA I SREDNJOŠKOLSKIH SVJEDODŽBI

Na HRT se nastavlja postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenika kojem je cilj kvalitetno, potpuno i trajno urediti kadrovsku strukturu i sustav zapošljavanja.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri nevjerodostojne diplome te da je krajem 2015. započela i provjera svjedodžbi i ostalih dokumentata uvjetovanih radnim mjestima na HRT-u. “Svim zaposlenicima za koje se ustanovilo da posjeduju nevjerodostojnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna je dokumentacija proslijeđena na daljnje postupanje mjerodavnim državnim tijelima”, ističu na HRT-u.

Ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposlenici s nevjerodostojnim srednjoškolskim svjedodžbama.

Osim o rezultatima provjere diploma i svjedodžbi, izvijestili su i o provedbi nekoliko projekata za zaposlenike koji su stekli neka od zakonskih prava za odlazak u mirovinu ili koji zbog zdravstvenih razloga više ne mogu obavljati poslove za koje su sklopili ugovore o radu.

Također,  s HRT-a ističu kako se nastavlja trend smanjivanja broja zaposlenih. Prema posljednjim podacima zadnjeg dana siječnja ove godine HRT je imao 2851 zaposlenika.

hnd.hr

About The Author