IZDAN NALOG ZA UHIĆENJE ZA AMY GOODMAN

Ekipa iz Democracy Now! prošle sedmice otišla je do Dakote kako bi snimila proteste domorodaca povodom izgradnje pristupnih naftovodnih cijevi. Projekt koji košta 3,8 biliona američkih dolara prenosit će svakodnevno 500,000 barela sirovine, sa polja nafte Bakken iz S. Dakote u Illinois koja bi se dalje spajala na cjevovode koji vode sve do Texasa. 03.09.2016. grupa […]

IZDAN NALOG ZA UHIĆENJE ZA AMY GOODMAN

Ekipa iz Democracy Now! prošle sedmice otišla je do Dakote kako bi snimila proteste domorodaca povodom izgradnje pristupnih naftovodnih cijevi. Projekt koji košta 3,8 biliona američkih dolara prenosit će svakodnevno 500,000 barela sirovine, sa polja nafte Bakken iz S. Dakote u Illinois koja bi se dalje spajala na cjevovode koji vode sve do Texasa. 03.09.2016. grupa iz Democracy Now! snimila je kako zaštitari uz pomoć pasa i suzavca napadaju lokalno stanovništvo. Snimak je emitiran uživo te je prenesen u mnogim medijima poput CBS, NBC, NPR, CNN, MSNBC te Huffington Post.

Amy Goodman u svojoj izjavi kaže: “Ovo je nedopustivo kršenje slobode novinarstva. Radila sam svoj posao, prateći kako zaštitari puštaju pse i suzavac na prosvjednike.”

U prilogu možete pogledati cjelokupan izvještaj s protesta koji je snimila Amy Goodman.

m.democracynow.org

About The Author