Igrica za mobitel služila za krađu podataka

Stručnjaci za cyber sigurnost tvrtke Wandra nedavno su otkrili kako jedna od igara na Google Play trgovini, Scary Granny, nije samo horor igra u kojoj se borite protiv zombija, već i živote igrača pretvara u pravi horor. Hakeri su napravili kopiju popularne igrice. Jednom zaražen uređaj ovom igricom  toliko je teško očistiti da su neki […]

Igrica za mobitel služila za krađu podataka
Foto: Sensor Tower

Stručnjaci za cyber sigurnost tvrtke Wandra nedavno su otkrili kako jedna od igara na Google Play trgovini, Scary Granny, nije samo horor igra u kojoj se borite protiv zombija, već i živote igrača pretvara u pravi horor.

Hakeri su napravili kopiju popularne igrice. Jednom zaražen uređaj ovom igricom  toliko je teško očistiti da su neki korisnici jednostavno kupili novi uređaj.

Iako je Google uklonio Scary Granny iz Play trgovine, procjenjuje se kako je više od 50 hiljada korisnika preuzelo igru.

Iz Wandera upozoravaju korisnike da budu oprezni i prilikom instalacije aplikacija iz legitimnih izvora i obrate pažnju na bilo kakvo neobično ponašanje te sve odmah prijave Google Play trgovini.

Izvor: N1 

About The Author