HUMANITARNA AKCIJA ZA UREDNIKA N1 PEĐU OBRADOVIĆA

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za urednika i novinara Televizije N1 Peđu Obradovića (43). Peđi je u septembru 2018. godine dijagnostificirana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gdje je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije. Prepisane su mu citostatičke terapije nakon […]

HUMANITARNA AKCIJA ZA UREDNIKA N1 PEĐU OBRADOVIĆA

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za urednika i novinara Televizije N1 Peđu Obradovića (43).

Peđi je u septembru 2018. godine dijagnostificirana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gdje je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije. Prepisane su mu citostatičke terapije nakon kojih je trebalo da uslijedi transplantacija koštane srži. Međutim, oblik leukemije od koga Peđa boluje pokazao se otpornim na terapiju dostupnu u Srbiji. Peđa u Institutu za hematologiju može da primi još jednu citostatičku terapiju, sa potpuno neizvjesnim ishodom.

U toku 2018. godine, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ubrzo i u Evropskoj uniji, registrirana je nova terapija koja se primjenjuje upravo na otpornim oblicima akutne limfoblastne leukemije od koje Peđa boluje. Studije i klinička praksa pokazali su da ta terapija daje pozitivne rezultate u visokom procentu. Primjenom nove terapije, postoji velika šansa za uspjeh koji bi vodio transplantaciji koštane srži i konačnom izlječenju. Ljekari bolnice Helios u Berlinu spremni su da Peđu prime na terapiju i potom transplantaciju koštane srži, ali su mu za to neophodna novčana sredstva u što kraćem vremenskom periodu.

N1

About The Author