HRVOJE ZOVKO NOVI JE PREDSJEDNIK HND-A

Novi predsjednik HND-a je Hrvoje Zovko, odlučila je Skupština Hrvatskog novinarskog društva na izvanrednom izbornom zasjedanju u Novinarskom domu. Kandidat Hrvoje Zovko u tajnom glasovanju dobio je 47 glasova, kandidatkinja Branka Starčević 13 glasova, a kandidat Anton Filić 10 glasova. Na 60. izvanrednoj Skupštini je bilo nazočno 75 delegata, glasanju je pristupilo svih 75. Nevažećih […]

HRVOJE ZOVKO NOVI JE PREDSJEDNIK HND-A

Novi predsjednik HND-a je Hrvoje Zovko, odlučila je Skupština Hrvatskog novinarskog društva na izvanrednom izbornom zasjedanju u Novinarskom domu.

Kandidat Hrvoje Zovko u tajnom glasovanju dobio je 47 glasova, kandidatkinja Branka Starčević 13 glasova, a kandidat Anton Filić 10 glasova.

Na 60. izvanrednoj Skupštini je bilo nazočno 75 delegata, glasanju je pristupilo svih 75. Nevažećih listića bilo je 5.

Hrvoje Zovko radi kao novinar od 1995., a na HRT-je od 1998. U dvadeset godina rada na javnoj radioteleviziji bio je, između ostaloga, dopisnik HRT-a iz Srbije, izvjestitelj iz Afganistana, urednik na desku i u redakciji unutarnje politike, a trenutno je izvršni urednik programa HRT4. Član je HND-a od 1997., predsjednik je Zbora istraživačkih novinara te član Izvršnog i Središnjeg odbora HND-a.

Zovko je izabran za novog predsjednika HND-a na izvanrednoj skupštini Hrvatskog novinarskog društva sazvanoj nakon što je bivši predsjednik Saša Leković početkom svibnja podnio ostavku.

Program i životopis novog predsjednika možete pronaći ovdje.

Skupština HND-a primila je na znanje izvještaj o radu potpredsjednika društva Denisa Romca.

hnd.hr

About The Author