Francuski fotoreporter u komi nakon napada bande mladih

Javni tužitelj rekao je da je Lantenois bio na meti jer je bio novinar i pokušavao je fotografirati pojedince kad su ga primijetili

Francuski fotoreporter u komi nakon napada bande mladih
Foto: maldivesindependent.com

Francuski fotoreporter je u komi nakon napada koji se dogodio tokom vikenda dok je izvještavao o nasilju među mladima.

Christian Lantenois (65) napadnut je na parkiralištu u gradu Reims na sjeveroistoku zemlje dok je radio za novine L’Union. Utvrđeno mu je krvarenje iz ušiju nakon što je zadobio “vrlo teške” ozljede glave.

Dvadesetjednogodišnjak je optužen za pokušaj teškog ubistva, a identificiran je i drugi osumnjičenik.

Osumnjičeni je optužen je da je fotografa pretukao šakom, a zatim koristio vlastiti fotoaparat kao oružje protiv njega.

Javni tužitelj rekao je da je Lantenois bio na meti “jer je bio novinar” i pokušavao je fotografirati pojedince kad su ga primijetili. Otišao je na to područje nakon izvještaja da se deseci mladih ljudi pripremaju za masovnu tučnjavu.

Na slikama s lica mjesta vidjela se velika krvava mrlja na podu gdje je pronađen fotograf. Dužnosnici su rekli da opseg njegovih ozljeda na glavi znači da je u induciranoj komi.

Napad je izazvao široku osudu u Francuskoj, među kojima su i viši političari koji su izrazili podršku Lantenoisu.

– Ciljati novinara znači prijetiti onome što nam je najdraže: našoj slobodi – napisao je na Twitteru Gerard Larcher, predsjedavajući Senata.

Profil na web stranici novina rekao je da je za L’Union radio od 1980-ih u raznim okolnostima i opisao ga je kao “ludog za svojim poslom”.

Napad se dogodio oko 15 sati u subotu popodne. Trajao je manje od minute, a drugi osumnjičenik je identificiran, ali još nije uhapšen, rekli su dužnosnici.

Izvor: BBC

About The Author