Elon Musk će se prvi put obratiti zaposlenicima Twittera u gradskoj vijećnici

Od kada je dao ponudu za kupovinu kompanije, mnogi zaposlenici Twittera izrazili su zabrinutost da bi milijarderovo ponašanje moglo destabilizirati poslovanje društvene mreže

Elon Musk će se prvi put obratiti zaposlenicima Twittera u gradskoj vijećnici
elon_musk_royal_society

Elon Musk će se ove sedmice obratiti zaposlenicima Twitter Inc-a po prvi put na sastanku u cijeloj kompaniji otkako je u aprilu dao ponudu od 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera. Sastanak je zakazan za četvrtak, a Musk će odgovarati na pitanja direktno od zaposlenika Twittera.

Vijest, koju je prvi izvijestio Business Insider, dolazi nakon što je Twitter prošle sedmice rekao da očekuje glasanje dioničara o prodaji početkom augusta. Glasnogovornik Twittera potvrdio je da će Musk ove sedmice prisustvovati zajedničkom sastanku kompanije.

Još od Muskove ponude za preuzimanje, mnogi zaposlenici Twittera izrazili su zabrinutost da bi milijarderovo neuredno ponašanje moglo destabilizirati poslovanje društvene mreže i naštetiti joj finansijski.

Još u aprilu, izvršni direktor Twittera Parag Agrawal je viđen kako guši bijes zaposlenika tokom sastanka u kompaniji na kojem je osoblje tražilo odgovore o tome kako su se menadžeri planirali nositi s očekivanim masovnim egzodusom koji je potaknuo Musk.

Prošle sedmice Musk je upozorio Twitter da bi mogao odustati od svoje ponude o preuzimanju kompanije ako ne dostave podatke o neželjenoj pošti i lažnim računima koje je zatražio.

Izvor: EuroNews

About The Author