Društvo novinara BiH – Pejić ostavio neizbrisiv trag u bh. medijima

Kao doktor komunikologije bio je i član Programskog savjeta Upravnog odbora BHRT-a u dva mandata te je obavljao i urednički posao na Federalnoj televiziji

Društvo novinara BiH – Pejić ostavio neizbrisiv trag u bh. medijima
Foto: Radiosarajevo.ba

Društvo novinara Bosne i Hercegovine s velikom tugom i nevjericom primilo je vijest o smrti istaknutog autora i člana Skupštine Društva novinara doktora komunikologije Marija Pejića.

Iz Društva navode da je izuzetnim angažmanom Pejić ostavio neizbrisiv trag u bh. medijima radeći kao direktor Medijskog centra HKD “Napredak” i Radio postaje Vrhbosna iz Sarajeva, direktor Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1) i član Poslovodnog odbora BHRT-a.

Pejić je bio i član Programskog savjeta Upravnog odbora BHRT-a u dva mandata. Obavljao je urednički posao na Federalnoj televiziji.

– Kolega Pejić ostat će nam svima u sjećanju po izuzetnim profesionalnim i ljudskim osobinama, a njegovim odlaskom ostat će velika praznina. Porodici, prijateljima i kolegama pokojnog Marija Pejića upućujemo izraze dubokog saučešća – navode iz Upravnog odbora Društva novinara BiH.

Predsjednik nevladine organizacije Hrvatsko narodno vijeće (HNV) Bosne i Hercegovine Marijo Pejić preminuo je u Sarajevu u 43. godini života, potvrdili su u utorak iz njegove porodice.

Pejić je umro u ponedjeljak navečer u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo (KCUS), gdje je bio smješten zbog pogoršanja stanja prouzrokovanog zarazom koronavirusa.

Hrvatsko narodno vijeće BiH osnovano je u ratnim godinama, s ciljem suprotstavljanja politikama koje su imale za cilj podjelu Bosne i Hercegovine.

Godinama je bio na čelu HNV-a BiH bio Ivo Komšić, a potom je njegovo vođenje preuzeo fra Luka Markešić. Pejić je na čelu HNV-a BiH bio od 2019. godine.

Autor je velikog broja znanstvenih i stručnih knjiga i radova.

About The Author