Dodik uputio uvrede BN televiziji i novinarki Tijani Milinković

Zaprijetio i da će ih istjerati s pres-konferencije nakon stranačkog skupa

Dodik uputio uvrede BN televiziji i novinarki Tijani Milinković
Foto: S.Prosic/Hercegovina.info

Izdajnici i plaćenici kojima će možda i zabraniti ulaz, tako je ponovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik okarakterizirao novinare BN televizije. Uobičajno pitanje i potpitanje novinarke Tijane Milinković naljutilo je naoko “smirenog” Dodika.

– “Vi ste izdajnička televizija koja podriva Republiku Srpsku i dobija redovne mjesečne apanaže od Američke ambasade od kojih vam direktor ugodno i lijepo živi – počeo je Dodik. Povišenim tonom i uperenim prstom u novinarku, nastavio je i nakon potpitanja gdje su mu dokazi za takve tvrdnje.

– Doći će i vama kraj. I vašoj podaničkoj i izdajničkoj politici izvještavanja usmjerenoj samo na satanizaciju Milorada Dodika. Samo petljate i lažete. Slobodni ste da radite i iznosite svoje stavove, ali onda dozvolite da vam Milorad Dodik kaže da ste vi jedna sramotna izdajnička struktura, koja apsolutno radi protiv interesa ovog naroda i da ništa ne čini u korist ovog naroda – govorio je Dodik.

Nekoliko puta je ponovio da ga ne prekidaju i da može da izbaci novinarku i zabrani joj praćenje kao i ulazak na mjesta gdje se održavaju pre-konferencije. Na pokušaj novinarke da ponovo postavi pitanje i upozori na način komunikacije, Dodik je povećao decibele.

– Nemojte me prekidati. Pitali ste me fino, ja vam kažem vi ste stvarno bezobrazni. Eto, to je vaša televizija. Bezobrazna. I bezobrazno mi upadate u riječ. Kako vas nije sramota? Šta vi mislite, da bih ja ovdje trebao da vas trpim? Ja vas jedva gledam. Nemojte mi upadati u riječ, je li vam jasno?! Kada ja govorim nemojte mi upadati u riječ, ja sam slušao šta ste vi rekli – kazao je, nakon sjednice Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koji se održao u Banjoj Luci.

Milinković za N1 kaže da će da nastavi raditi svoj posao kao i do sada, ali da nije ugodno stalno biti meta, kako su to novinari BN. Napominje da ovo nije prvi put da napada njihove novinare, ali je možda prvi put da direktno uperi prst u nju dok mu se obraćala i postavljala novinarska pitanja.

– To shvatam kao ličnu prijetnju. Na kraju, bude mi ga i žao, jer nije bila dovoljna kriminalizacije javne riječi, s obzirom da nas nije uplašio, pa su počele otvorene i direktne prijetnje na novinare. Nastavit ću da radim kao i do sada, profesionalno i u skladu s novinarskim normama, te da svojim radom ukazujem na sve neregularnosti u društvu, kojih ima na pretek. I od svog posla da živim časno – zaključila je novinarka Tijana MIlinković.

Izvor: N1/Implus portal

About The Author