Dodik se obrušio na N1: Mislite da mi nemamo službu koja vas prati šta radite

Kazao je da je redakcijski zadatak N1 televizije da kleveće po Republici Srpskoj

Dodik se obrušio na N1: Mislite da mi nemamo službu koja vas prati šta radite
Foto: S.Prosic/Hercegovina.info

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se ponovo na press konferenciji obrušio na N1 televiziju te je između ostalog rekao da je “veoma trpeljiv” jer dopušta novinarima N1 ulazak u službene prostorije Republike Srpske, a u jednom trenutku insinuirao da je ima službu koja prati šta radi N1.

Naime, na upit da komentarira to što su se u njegovoj blizini našle osobe iz kriminalnog miljea, a što je aktualizovano nakon hapšenja u akciji “Kode”, Dodik se obrušio na N1.

– Vi iz N1 samo gledate kako ćete nešto… Ako sam i po čemu poznat, onda je to što meni osobe iz kriminalnog miljea ne mogu ni da priđu. Nemojte da podvaljujete, lažete, kadgod zinete lažete, niko nije bio kod mene, niti može da mi priđe, ne možete da mi pripišete nikakvo ni prijateljstvo, ni druženje, a dvadeset godina sam na vlasti – naveo je.

– Možda je to propust osiguranja, ne aludiram… – kazala je reporterka.

– Bilo je možda u izbornim kampanjama u onoj gužvi da neko priđe da se slika, to je izvan kontrole. To što vi od toga pravite pravilo, znam da je to vaš redakcijski zadatak, da klevećete po Republici Srpskoj. Vaša TV, ne vi lično, da uporno izmišljate priče, o ruskom uticaju, vaš narativ, kako ja mogu da vidim pregled koji dobijam je uvijek isti – Republika Srpksa je loša, ona čeka naredbu Putina da uradi ovo, ili ono, zato što oni koji stoluju u Sarajevu oni tako žive, čekaju samo strance, pa ni vi, vaša TV dok ne dobije nalog američke ambasade. Vi ste njihova televizija – u dahu je izgovorio optužbe Dodik.

U jednom trenutku dok je optuživao N1 da je dio politike koja ruši Republiku Srpsku i da ima “antisrpski narativ” uzeo je mikrofon N1 navodeći da ga uzima “kako se novinarka N1 ne bi loše osjećala”.

– Vama ne govorim ništa, govorim o tome, takvi ste u Srbiji, takvi ste ovdje, antisrpski narativ N1 je veoma poznat. I mi smo veoma trpeljivi što vam uopšte dozvoljavamo da uđete u službene prostorije. Nemojte da petljate i podvaljujete – naveo je.

– Nije to tako baš predsjedniče – nakon press konferencije rekla je novinarka N1.

– Još je gore. Samo zato što je pred ovim mikrofonima, inače vam sve nisam rekao. Mislite da mi nemamo službu koja vas prati šta radite – nastavio je Dodik.

Novinarka je upitala šta radi, a Dodik je odgovorio protupitanjem šta nisu uradili.

– Vas treba zabraniti! Ne Vi, ja vama stalno govorim Vama, a vi ste subverzivan državni element, govorim o N1. Radite za drugu državu, ja radim za ovu državu. Radite za platu za drugu državu protiv svoje države – izjavio je.

Izvor: N1

About The Author