Deset miliona Amerikanaca pratilo olimpijsku dramu u umjetničkom klizanju

Takmičenje u nedjelju navečer privuklo je dosad najveću publiku za NBC-jevo izvještavanje iz Pekinga

Deset miliona Amerikanaca pratilo olimpijsku dramu u umjetničkom klizanju

Nestabilan nastup 15-godišnje ruske umjetničke klizačice Kamile Valieve u dugotrajnoj rutini u četvrtak navečer privukao je 10,3 miliona gledaoca na NBCUniversalove olimpijske televizijske i digitalne prijenose, prema podacima mreže.

Repriza klizačkog takmičenja u udarnom terminu u Sjedinjenim Američkim Državama privukla su 1,4 miliona više gledaoca u odnosu na prethodni izvještaj o Olimpijskim igrama, objavio je NBC.

Valieva, favoritkinja za zlatnu medalju u centru je pažnje nakon što je bila pozitivna na lijek za srce, pogriješila je u svoja prva četiri skoka i briznula u plač na kraju svoje rutine.

Završila je na četvrtom mjestu, iza dvije svoje sunarodnjakinje, Anne Shcherbakove i Alexandre Trusove, koje su osvojile zlato, odnosno srebro.

NBC-jevi noćni prijenosi Zimskih igara u prosjeku su pratili 12 miliona ljudi, prema metrici ukupne gledanosti mreže koja kombinira gledanost na tradicionalnoj televiziji, mobitelima, tabletima i televizorima povezanim s internetom.

Takmičenje u nedjelju navečer privuklo je dosad najveću publiku za NBC-jevo izvještavanje iz Pekinga, jer ga je gledalo 24 miliona gledaoca – najveću publiku NBC-ovih Olimpijskih igara u udarnom terminu od otvaranja Zimskih igara 2018. godine, objavio je NBC.

Emitiranje je uslijedilo nakon emisije Super Bowl mreže u vlasništvu Comcasta, za koju je kompanija Nielsen rekla da je privukla 99 miliona gledaoca.

NBC-jevo pokrivanje ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u prosjeku je pratilo blizu 14 miliona televizijskih gledaoca, navodi NBC. Na svim platformama, uključujući USA Network, NBC Sports aplikaciju i Peacock streaming uslugu, publika je dosegla gotovo 16 miliona ljudi.

Izvor: NBC/Reuters

About The Author