Britanski TV voditelj Mosley pronađen mrtav na grčkom otoku

Nije poznat tačan uzrok smrti, ali nema elementa za sumnju na krivično djelo

Britanski TV voditelj Mosley pronađen mrtav na grčkom otoku

Britanski TV voditelj Michael Mosley pronađen je mrtav u stjenovitom području Symija, nekoliko dana nakon što je nestao tokom šetnje grčkim otokom, potvrdili su Reutersu lokalni dužnosnici i policija.

67-godišnji zagovornik zdravog života, koji je dva desetljeća bio istaknuto lice na britanskoj televiziji, pronađen je u nedjelju ujutro, čime je okončana četverodnevnu potragu u koju su bili uključeni avioni, dronovi i psi tragači.

Glasnogovornica policije Constantina Dimoglidou rekla je da je tijelo osobe za koju se vjeruje da je Mosley pronađeno u području Agia Marine, sjeverno od sela Pedi i nasuprot sjeveroistočne plaže Agios Nikolaos gdje je Mosley krenuo u šetnju.

– To je sigurno on – rekao je zamjenik gradonačelnika Nikitas Grillis, čekajući službenu identifikaciju tijela koje je pronađeno na stjenovitom terenu, blizu mora i u blizini bara na plaži.

Tijelo je prebačeno na susjedni otok Rodos na Dodekanezu radi dodatnih testova, nakon što je policijski dužnosnik rekao da je mrtvozornik na mjestu događaja isključio bilo kakvo krivično djelo, ali nije mogao utvrditi tačan uzrok smrti.

Gradonačelnik Symija Lefteris Papakalodoukas rekao je da je do otkrića došlo nakon što su on i drugi, uključujući novinare državnog TV kanala ERT, snimili to područje s broda.

Mosley, koji je sa suprugom bio na odmoru, posljednji je put viđen u srijedu. Njegova su djeca nakon njegova nestanka stigla u petak na Symi, koji je dugačak oko 16 km i ima 2.500 stanovnika.

Mosley se pojavio u programima uključujući BBC-jevu seriju Trust Me, I’m a Doctor, BBC-jev The One Show i ITV-jevu emisiju This Morning.

Izvor: Reuters

About The Author