ATV RAZOTKRIVA: Misterija Distrikta Srebrenice

Otkriveni zavjerenici uključuju suprugu jednog britanskog lorda, agenta CIA-e, bošnjačkog odbornika, vrh SDA, njemačko-britansku kompaniju, neke srpske političare i ženu koja je locirana na teritoriji Republike Srpske

ATV RAZOTKRIVA: Misterija Distrikta Srebrenice

Elem, 25. januara Alternativna televizija (ATV) ekskluzivno objavljuje članak pod nazivom „Opasna priča iza odluke CIK-a da poništi izbore u Srebrenici“ u kojem tvrdi da se sprema pakleni plan da se Srebrenica izuzme iz Republike Srpske i proglasi distriktom.

Osim ATV-a, sa ovim planom su upoznate njemačka i ruska obavještajna služba. Realizacija plana je propala 2014. godine, kao i 2016., ali sile mraka i bezumlja ne odustaju ni 2021. godine.

Zavjerenici su pravo zajebani, i prema ATV-u u ostvarivanju plana učestvuju, pazi sada, „supruga jednog britanskog lorda, inače bošnjačkog porijekla, jedan agent CIA, žena koja je locirana na teritoriji Republike Srpske, jedan bošnjački odbornik inače saradnik Nasera Orića, nažalost određen broj srpskih lokalnih političara, vrh SDA, prije svega lider Bakir Izetbegović i jedna njemačko-britanska kompanija“. U daljem tekstu se pojavljuju i Ćamil Duraković, i britanski ambasador, i CIK, što ovu priču čini još napetijom.

Motivi su im različiti. Bošnjaci zajedno sa ženom britanskog lorda žele izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske, a Britanci žele isključivo prirodna bogatstva, tj. rudu kojom ovaj prostor obiluje: željezo, cink, olovo, zlato, srebro, boksit, i što je najznačajnije – litijum.

Već 28. januara ATV u ovu priču ubacuje Sadika Ahmetovića i Inicijativu „Moja adresa Srebrenica“, jer oni traže poseban status Srebrenice, ali i Dodika koji kaže da od toga nema ništa, dok prvi čovjek Srebrenice Grujičić izgovara rečenicu: „Neko zna nešto što ni ja ne znam.“

Odmah sutradan, 29. januara, saznajemo da Bošnjaci više ne kriju svoje planove, da više nisu tajna, i da otvoreno traže poseban status. Iako Darko Mladić i Milorad Dodik objašnjavaju da tako nešto nije moguće, jer to je kršenje Ustava BiH, ATV nastavlja da raskrinkava zavjeru koju kuje Sadik Ahmetović.

Ali to nije sve: 5. februara Alternativna televizija donosi nove vijesti da se u „Distriktu Srebrenica“ planira skladištenje radioaktivnog otpada, koji se već skladišti u Tuzli. Za ostvarenje ovog plana Britancima pomažu SDS i PDP, a Stanivuković neće da posjeti Srebrenicu, kao što je onomad obećao, jer mu to sugerišu Britanci budući da mu to može smetati ako želi da se kandiduje za predsjednika Republike Srpske 2022. godine.

Znam da ste potpuno zbunjeni ovolikom količinom tajnih informacija i zapletom, ali se sada jednostavno nameću neka pitanja:

 1. Zašto Alternativna televizija nije uzela izjave od Dževada Galijaševića i Predraga Ćeranića, koji su naši vodeći stručnjaci za bezbjednost, jer ako oni ne progovore o ovome, sve je obična spekulacija i nagađanje?
 2. Zašto nemamo posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske kada je opasnost toliko velika?
 3. Zašto nema barem jedno ubistvo, jer bi to pokazalo da zavjerenicima ništa nije sveto i da su na sve spremni?
 4. Koja je uloga onih 40 Britanaca specijalista za specijalni rat na društvenim mrežama?
 5. U Republici Srpskoj živi 881 žena; zašto se ne uhapsi ta jedna žena koja je locirana na teritoriji Republike Srpske i barem malo umire njeni građani?
 6. Ko je najbliži saradnik Nasera Orića: Ćamil Duraković ili Sadik Ahmetović, ili su svi Bošnjaci iz Srebrenice njegovi najbliži saradici?
 7. Šta neko zna što ne zna prvi čovjek Srebrenice Grujičić?
 8. Da se supruga britanskog lorda ne poveže na neki način sa Sorošem i tako dobijemo na dramatici i paranoji?
 9. Zašto ne javite britanskom lordu šta mu radi žena?
 10. U kojem dijelu Tuzle se odlaže opasni otpad i zašto predsjedavajući Vijeća ministara Tegeltija o tome ćuti?
 11. Kod nas se litijum zove jadarit; zašto ATV ne koristi domaće nazive za taj mineral i njeguje naš jezik?
 12. Zašto ne objavite dokumenta o zavjeri?
 13. Dokle ćete nas smatrati budalama i servirati nam ovakve tekstove?

 

About The Author