14. VANREDNI KONGRES KLADIONIČARA BiH: Nikada nećemo dozvoliti da nam uvedu poreze!

(V)LAŽNE VIJESTI: Povodom sve drskijih najava iz političkog Sarajeva da će čak i kladioničari morati da plaćaju porez, Kladioničarski narodni sabor održao je vanredni kongres, s kojeg je Upravi za indirektno klađenje poslano povijesno NE

14. VANREDNI KONGRES KLADIONIČARA BiH: Nikada nećemo dozvoliti da nam uvedu poreze!
Foto; Facebook

(KINA – Kladioničarska informativna agencija) Sarajevo ne posustaje. Nezasitne zvijeri iz ove samoproglašene Republike, uvijek žedne krvi i gladne hrvatskih novaca, odlučile su da svoje krvave šape puste i na posljednju oazu finansijske slobode, na kladionice diljem Federacije BiH. Povodom ovog drskog upada u platni sistem Hercegovine, Kladioničarski narodni sabor i Udruženje slobodnih kladioničara u rekordnom su roku organizirali 14. Vanredni kongres kladioničara na kojem su donesene povijesne smjernice za dalji rad.

Kongres je otvoren intoniranjem himne Mile Kitića i Južnog vetra „Ja sam život svoj stavio na kocku“, a potom se pristupilo javnom izboru počasnog predsjednika udruženja. Tijesnom većinom od 104 posto, na ovu je funkciju reizabran dr. Dragan Čović, što su prisutni proslavili višeminutnim ovacijama.

Nakon plodonosne rasprave doneseni su zaključci koji su usvojeni s koeficijentom 1.0, a federalnom premijeru Fadilu Novaliću i bošnjačkom lideru Bakiru Izetbegoviću upućeno je pismo puno oštrih poruka.

Prenosimo tri ključna zaključka iz tog pisma:

  1. Kad ste najavili uvođenje poreza, mladi su hrpimice krenuli ka Njemačkoj i Austriji. Vašu finansijsku represiju nove generacije ne žele da trpe.
  2. Ako oporezujete naše ispostave, dobitke i promet, pitamo vas hoće li išta u ovoj zemlji ostati neoporezovano?
  3. U skladu s točkom 2, imamo još samo jedno pitanje: Je li vam išta sveto?

Učesnicima kongresa stigli su brojni telegrami podrške. Izdvajamo najvažnije:

SNSD: Braćo kladioničari, cijela Srpska je uz vas. Ni pedlja poreza okupatoru iz Sarajeva.

SDA: A gdje smo mi tu?

SBB: Dobro oni, ali gdje smo tu mi?

DF: Sad kad su se ovi prije nas izredali, mi ne smijemo ni upitati gdje smo tu mi.

NS: Duboko poštujući principe multietničnosti, Naša stranka ostaje pri stavu da ćete u Sarajevu morati da plaćate samo ekološke pristojbe.

IZVEDBENA UPRAVA KARNEVALA U ČAPLJINI: Palimo vudu lutke ideoloških neprijatelja po kućama. Pri tome smo potpuno neovisni, politički slobodni i hrabri. Samo recite koga da spržimo. Bakira? Željka? Inzka? Za grupnu paljevinu dajemo kolektivni popust. Cijena – tisuću maraka, bez poreza i PDV-a.

HDZ: Još jednom se pokazalo da Sarajevo kidiše na sve što je hrvatsko. Ovakve neutemeljene najave samo podižu međunacionalne tenzije i dugoročno odlažu uspostavu mirotvornog dijaloga, čiji je cilj suživot svih jednakopravnih građana naše voljene Bosne i Hercegovine.

Tajništvo (bošnjački – sekretarijat) ovog veličanstvenog skupa uputilo je telegrame podrške Draganu Čoviću, Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću, čije su kvote posljednjih sedmica dostigle nevjerovatan nivo – jedan od pet miliona.

                     (Ovaj sadržaj je satirične naravi)

About The Author