ZAPOČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKATA IZ PROGRAMA MALIH POTPORA “ZAŠTITA MEDIJSKIH SLOBODA I SLOBODE IZRAŽAVANJA NA ZAPADNOM BALKANU”

Hrvatsko novinarsko društvo (HND), ugovorno tijelo programa malih potpora, objavljuje početak implementacije projekata koji se financiraju programom malih potpora “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu”. Program “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu” financira 4 regionalna i 11 nacionalnih projekata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu te Makedoniji. Cilj programa […]

ZAPOČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKATA IZ PROGRAMA MALIH POTPORA “ZAŠTITA MEDIJSKIH SLOBODA I SLOBODE IZRAŽAVANJA NA ZAPADNOM BALKANU”

Hrvatsko novinarsko društvo (HND), ugovorno tijelo programa malih potpora, objavljuje početak implementacije projekata koji se financiraju programom malih potpora “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu”.

Program “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na zapadnom Balkanu” financira 4 regionalna i 11 nacionalnih projekata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu te Makedoniji.

Cilj programa malih potpora je pojačati napore u zagovaranju nacionalnih i regionalnih civilnih udruga u suradnji s novinarima i medijskim organizacijama. Također, cilj je postaviti pitanje medijskih sloboda i sigurnosti novinara u središte interesa u regiji Jugoistočne Europe, točnije u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji te na Kosovu.

Program malih potpora podržat će i postojeće inicijative civilnog društva kojima se bave aktivisti ljudskih prava, novinari i mediji, a koji su usmjereni na zaštitu slobode izražavanja i medija.

Program se financira iz sredstava IPA, sufinancira ga Ured za udruge Vlade RH i dio je regionalnog projekta Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara koji provodi šest regionalnih novinarskih društava – Neovisno udruženje novinara Srbije (IJAS), Udruženje BH novinara (BHN), Hrvatsko novinarsko društvo (HND), Udruženje novinara Kosova (AJK), Udruženje novinara Makedonije (AMJ) I Sindikat medija Crne Gore (TUMM).

Više na hnd.hr

About The Author