Uhapšeni napadači na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić

Topić kaže da su njen automobil okružila četiri muškarca od kojih je jedan sve snimao videom, drugi je pokušavao otvoriti vrata

Uhapšeni napadači na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić
Foto: PortalNovosti.com

Splitska policija uhapsila je četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću hrvatskoga ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Policija je rekla da su uhapsili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će protiv uhapšenih Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti krivične prijave zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

Kako je novinarka Topić kazala ona se nalazila u automobilu kada je stigla nadomak ministrove kuće u Ivanbegovini, koja po podacima iz imovinske kartice ima više kvadrata nego što je prijavljeno.

U jednom trenutku su joj automobil okružila četiri muškarca od kojih je jedan sve snimao videom, drugi je pokušavao otvoriti vrata njenog vozila, a ostali su dobacivali. Rekla je kako je prije nego se vratila u automobil jedan od muškaraca trčao za njom, kada je vidio da je izvadila fotoaparat.

– Otvorila sam vrata automobila. Tada su došli i ostali radnici, njih četiri, pet. Svi uz viku i galamu, uz dernjavu da se maknem jer da je cesta od ‘njihova Milana’. Okružili su me. Razmišljala sam da trčim, nisam imala kamo. Svaku rupu oko mene su zagradili. Sjela sam onda u auto i zalupila vrata. U panici nisam mogla naći gdje se zaključavaju sve brave iznutra, iskreno, to mi dugme nikad nije trebalo –  kazala je Topić.

Otkrila je i kako je sve trajalo otprilike pola sata i prestalo tek kada je na poziv Slobodne Dalmacije na mjesto događaja stigla policija.

Izvor: Hina

About The Author