UGANDA UVODI POREZ NA DRUŠTVENE MREŽE

Vlasti Ugande uskoro planiraju uvesti porez na društvene mreže. Državni vrh ove afričke zemlje najavljene korake opravdavaju brigom za nacionalnu sigurnost zemlje i potrebom daljeg širenja elektroenergetske mreže. “Trebamo novac da bi održali sigurnost zemlje i proširili elektroenergetsku mrežu kako bi građani mogli što više i što češće uživati u društvenim mrežama”, rekao je Matia Kasaija, ministar […]

UGANDA UVODI POREZ NA DRUŠTVENE MREŽE

Vlasti Ugande uskoro planiraju uvesti porez na društvene mreže.

Državni vrh ove afričke zemlje najavljene korake opravdavaju brigom za nacionalnu sigurnost zemlje i potrebom daljeg širenja elektroenergetske mreže.

“Trebamo novac da bi održali sigurnost zemlje i proširili elektroenergetsku mrežu kako bi građani mogli što više i što češće uživati u društvenim mrežama”, rekao je Matia Kasaija, ministar finansija Ugande.

Istakao je da bi porez plaćali svi korisnici mobilnih telefona koji imaju instalirane aplikacije WhatsApp, Twitter i Facebook.

Vlasti u toj zemlji su ranije najavljivali i pokretanje državne društvene mreže kao i blokiranje pornografskih sadržaja na internetu.

Lokalni mediji navode da ove dvije inicijative nikada nisu realizirane.

balkans.aljazeera.net

About The Author