UBIJENI EKVADORSKI NOVINARI

Predsjednik Ekvadora Lenin Moreno u petak je potvrdio da su oteti novinari Javier Ortega, Paul Rivas i Efrain Segarra ubijeni. Reporter Javier Ortega, fotograf Paul Rivas i njihov vozač Efrain Segarra koji su radili za ekvadorsku novinu El Comercio oteti su 26. marta od državne frakcije kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga (FARC), lijeve pobunjeničke grupe koja […]

UBIJENI EKVADORSKI NOVINARI

Predsjednik Ekvadora Lenin Moreno u petak je potvrdio da su oteti novinari Javier Ortega, Paul Rivas i Efrain Segarra ubijeni.

Reporter Javier Ortega, fotograf Paul Rivas i njihov vozač Efrain Segarra koji su radili za ekvadorsku novinu El Comercio oteti su 26. marta od državne frakcije kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga (FARC), lijeve pobunjeničke grupe koja je položila oružje i postala politička partija nakon potpisivanja mira 2016. godine. Trojica novinara su oteti dok su istraživali pojačano nasilje u Esmeraldasu, provinciji na Ekvadorskoj strani granice.

Ekvadorski predsjednik Lenin Moreno ponudio je nagradu od 100,000$ koja će dovesti do hapšenja lidera gerile poznatog pod pseudonimom “Guacho”, za kojeg se vjeruje da je odgovoran za otmicu i ubojstvo novinara.

theguardian.com

About The Author