TV kuće ugasile prijenos Trumpa zbog prerane tvrdnje da je pobijedio

Nakon cjelodnevnog tweetanja i obrisanih poruka te izgubljenih sudskih pokušaja da se zatraži prebrojavanje glasovanja Trump odbija priznati poraz

TV kuće ugasile prijenos Trumpa zbog prerane tvrdnje da je pobijedio
Foto: NBC News

Dosadašnji američki predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump obratio se javnosti prije nego je proces brojanja glasova okončan, iz Bijele kuće te ponovio da mu demokrati pokušavaju ukrasti izbore.

– Oni ne žele da iko gleda dok se glasovi broje. Ne znam zašto. Promatrači u Philadelphiji bili su jako daleko, trebali su im dvogledi. Ništa se nije vidjelo. U Georgiji su glasovi pristizali nakon dana izbora. Demokrati znaju da pošteno ne mogu dobiti izbore i zato su poslali poštom toliko listića. Svima sam rekao da će ovo biti. Vidio sam to i prije – rekao je Trump.

– Želim vam dati podatke kako bismo zaštitili integritet izbora. Ako brojite legalne glasove, ja lagano pobjeđujem. Ako brojite nelegalne, mogu nam pokušati ukrasti izbore. Već sam premoćno pobijedio u brojnim ključnim državama – dodao je.

Čim je spomenuo pobjedu, tri američke televizijske kuće ABC, MSNBC i CBS prekinule su prenositi njegovo obraćanje.

– Opet smo u neobičnoj situaciji. Ne samo da moramo prekinuti predsjednika SAD-a, već da ga moramo i ispraviti – rekao je voditelj MSNBC-a Brian Williams.

Nakon cjelodnevnog tweetanja, obrisanih poruka i izgubljenih sudskih pokušaja da se zatraži prebrojavanje glasovanja, Donald Trump i dalje pokazuje da ne želi priznati poraz.

– Ako brojite samo legalne glasove, ja sam glatko pobijedio – rekao je Trump okupljenim novinarima koji nisu imali priliku postavljati pitanja, a zatim je optužio političke protivnike, demokrate, članove biračkih odbora, medije, financijare i tehnologiju za krađu njegove pobjede.

Okrivio je “velike medije, velik novac i veliku tehnologiju” da su se urotili s demokratima protiv njega.

Neke američke televizije, među kojima NBC i ABC, prestale su prenositi predsjednikovu izjavu kad je krenuo s, kako tvrde, lažnim optužbama.

CNN je obraćanje emitirao u cijelosti, ali uz novinarski komentar na kraju: “Kakav tužan dan za Sjedinjene Države, da predsjednik lažno optužuje narod da krade izbore”.

Izvor: 24sata.hr

About The Author