SPECIJALNA IZASLANICA UN-a AGNES CALLMARD STIGLA U ANKARU

Specijalni izvjestilac Ujedinjenih nacija (UN) za ljudska prava Agnes Callamard i njeni suradnici stigli su danas u sedmodnevnu posjetu Turskoj zbog ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija. Callamard i njen tim stručnjaka za vansudska, masovna i proizvoljna ubistva sastali su se sa šefom turske diplomacije Mevlüt Çavuşoğluom u Ankari. Agencija Anadolija prenosi da će se eksperti […]

SPECIJALNA IZASLANICA UN-a AGNES CALLMARD STIGLA U ANKARU
Foto: Anadolija

Specijalni izvjestilac Ujedinjenih nacija (UN) za ljudska prava Agnes Callamard i njeni suradnici stigli su danas u sedmodnevnu posjetu Turskoj zbog ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

Callamard i njen tim stručnjaka za vansudska, masovna i proizvoljna ubistva sastali su se sa šefom turske diplomacije Mevlüt Çavuşoğluom u Ankari.

Agencija Anadolija prenosi da će se eksperti UN-a sastati i sa turskim ministrom pravde i istanbulskim tužiocem, koji vodi istragu.

Saudijski novinar ubijen je u zgradi Konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra, kada je došao da preuzme dokumente za vjenčanje.

On je bio kolumnista “Washington Posta”, poznat kao kritičar saudijske vladajuće porodice.

bhrt.ba

About The Author