Simonović na suđenju za paljenje kuće novinaru

Bivši predsjednik općine Grocka izlaganje je iskoristio i za uvrede na račun medija, navodeći da portal Žig info radi po reketaškom principu

Simonović na suđenju za paljenje kuće novinaru

Bivši predsjednik općine Grocka Dragoljub Simonović, koji je optužen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, iznio je niz neprimjerenih uvreda i prozivki na račun oštećenog novinara, ali i indirektnu prijetnju tužiocu u ovom slučaju.

Kako se navodi, Simonović je, tokom izlaganja svoje odbarane pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, novinara nazivao “osobom s psihološkim problemima” i “nepismenim”, a zatim je rekao i da Jovanović “nije nikakav novinar” već da je “frustrirani dekica bez ikakvog uticaja”, a da web stranica „Žig info“ za koji radi nije nikakav medijski portal.

Simovnović je za sebe rekao da je i on pisao za stručne časopise, pa se ne smatra novinarom.

Simonović je više puta prozvao tužioca, spočitavajući mu kako ga gleda, da li se smije, zamjerajući mu da se založio za ovaj slučaj kao da je branilac novinara Jovanovića, a ne tužilac. Istakao je i da poslije ovog procesa, ‘tužiocu može da se desi da više uopće ne bude i da ne radi kao javni tužilac.

Kazao je i da je on javna ličnost i da ne “može neki šmoklja da bude predsjednik općine”, a da o njegovoj časti i poštenju svjedoči i to što je za njega i partiju SNS “iz godine u godinu glasa sve više građana”.

Govoreći o odnosu sa okrivljenim Vladimirom Mihailovićem, koji je po optužnici unajmio ljude i organizirao paljenje kuće, Simonović je rekao da je s njim razgovarao u jednom kafiću u Grockoj i da je pristao na njegovu ponudu da porazgovara “sa onima iz Žig infa” koji loše pišu o njemu i općini, pošto ih poznaje.

Bivši predsjednik općine Grocka je svoje izlaganje iskoristio i za uvrede na račun medija pa je tako naveo da portal Žig info radi po reketaškom principu, odnosno da piše lijepo o ljudima koji im plaćaju reket.

Sudija je više puta Simonoviću napomenuo da ga ne zanima njegovo mišljenje o medijima, već da pokušava da utvrdi njegovu krivicu. Međutim, Simonović i njegovi branioci insistiraju da on svoje izlaganje u odbrani iznese do kraja

Drugi osnovni sud u Beogradu raspisao je potjernicu za osumnjičenim za paljenje kuće Milana Jovanovića novinara iz Grocke. Sudija je raspisao potjernicu za Aleksandrom Marinkovićem, koji je okrivljen da je bacio Molotovljev koktel na kuću novinara Milana Jovanovića.

Nakon što se ponovo nije pojavio na sudu, a njegov branilac kazao da ne može danima da ga pronađe. Sudija je razdvojio njegov predmet, pa će se protiv Marinkovića voditi zaseban postupak u odnosu na bivšeg predsjednika općine Grocka Dragoljuba Simonovića i druge optužene.

 

About The Author