Savjetodavna kompanija Innisfree tuži Twitter za 1,9 miliona dolara neplaćenih računa

Potrošnja na oglašavanje na Twitteru pala je za 71 posto u decembru, pokazuju podaci kompanije za istraživanje oglašavanja

Savjetodavna kompanija Innisfree tuži Twitter za 1,9 miliona dolara neplaćenih računa

Američka savjetodavna kompanija Innisfree M&A Incorporated tužila je Twitter Vrhovnom sudu države New York, tražeći oko 1,9 miliona dolara za, kako kaže, neplaćene račune nakon što je prošle godine kompaniju društvenih mreža preuzeo Elon Musk.

– Od 23. decembra Twitter nije ispunio svoje obveze prema Innisfreeu prema Ugovoru u iznosu ne manjem od 1.902.788 dolara – stoji u tužbi.

Musk je u oktobru sklopio ugovor od 44 milijarde dolara najavljen u aprilu te godine za kupovinu Twittera.

Prošlog mjeseca britanski Crown Estate, neovisna komercijalna kompanija koja upravlja imovinskim portfeljem koji pripada monarhiji, saopćio je da je započeo sudski postupak protiv Twittera zbog navodne neplaćene najamnine za njegovo sjedište u Londonu.

Potrošnja na oglašavanje na Twitteru Inc. pala je za 71 posto u decembru, pokazuju podaci kompanije za istraživanje oglašavanja, budući da su vrhunski oglašivači smanjili svoju potrošnju na platformi društvenih mreža nakon Muskovog preuzimanja.

Banke koje su prošle godine finansirale 13 milijardi dolara za akviziciju Twittera od strane izvršnog direktora Tesle odustale su od planova da prodaju dug ulagačima zbog neizvjesnosti oko gubitaka kompanije društvenih mreža, izvijestio je Reuters prošlog mjeseca.

Izvor: Reuters

About The Author