SARAJEVO: OKRUGLI STO “JAVNI MEDIJSKI SERVIS U BIH”

Osnovni cilj dvodnevnog okruglog stola u organizaciji Evropskog regionalnog projekta “Snaga društvu – Podrška javnim medijskim servisima u zemljama Zapadnog Balkana” i Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine, jeste da omogući platformu za argumentovani društveni dijalog, fokusiran na dvije teme koje determinišu položaj i ulogu javnog servisa u demokratskim društvima. S ciljem boljeg razumijevanja iskustava […]

SARAJEVO: OKRUGLI STO “JAVNI MEDIJSKI SERVIS U BIH”
Foto: bhrt.ba

Osnovni cilj dvodnevnog okruglog stola u organizaciji Evropskog regionalnog projekta “Snaga društvu – Podrška javnim medijskim servisima u zemljama Zapadnog Balkana” i Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine, jeste da omogući platformu za argumentovani društveni dijalog, fokusiran na dvije teme koje determinišu položaj i ulogu javnog servisa u demokratskim društvima.

S ciljem boljeg razumijevanja iskustava u regionu i evropske prakse u ovoj oblasti, bit će prezentovana dva izvještaja/analize koje su za potrebe Projekta izradili konsultanti Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Prvi izvještaj je “Finansiranje javnih medijskih servisa zapadnog Balkana”- Boris Bergant , a drugi “Izazovi sa kojima se suočavaju nadzorni organi medijskih servisa zapadnog Balkana” – Boris Bergant i Radka Bečeva.

Na okruglom stolu učestvuju menadžment javnih RTV servisa Bosne i Hercegovine, predstavnici međunarodnih organizacija u našoj zemlji, predstavnici političkih partija, Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine i relevantne nevladine organizacije.

Više na bhrt.ba

About The Author