Provaljeno u stan urednika i novinarke Žurnala

Provalnici su uzeli dva laptopa, a upad u stanove dogodila se na rođendan Žurnala

Provaljeno u stan urednika i novinarke Žurnala
E-commerce. Shopping cart with cardboard boxes on laptop. 3d

Nepoznate osobe provalile su u stan jednog od urednika Žurnala Eldina Karića i novinarke Žane Karić Gauk. Provala je izvršena dok su u redakciji obilježavali 14. rođendan Žurnala.

– Stan je temeljno ispreturan, vrlo profesionalno i precizno, ali su provalnici sa sobom ponijeli samo dva laptopa. Potpuno su ignorirali ostale predmete od vrijednosti – navode iz Žurnala.

Policijski službenici izvršili su uviđaj i za sada nemaju nikakvih indicija o provalnicima, ali iz Žurnala kažu da s razlogom sumnjaju da se radi o još jednom vidu pritiska na rad njihove Redakcije – nakon fizičkih napada, prijetnji, SLAPP tužbi i naručenih poreskih ophodnji, na red su došle provale i krađe.

– Ovaj razbojnički čin doživljavamo kao prijetnju i ugrožavanje sigurnosti. Činjenica da je provala počinjena na rođendan naše redakcije predstavlja simbolički čin upozorenja, ciničnu “čestitku” kakvim su sklone organizirane kriminalne organizacije – ističu iz ovog online medija.

Izrazili su nadu da će policijski službenici uskoro otkriti počinioce ovog djela. Njihovim naručiteljima i nalogodavcima poručili su da će nastaviti raditi svoj posao, bez obzira na ovakve “čestitke”, a javnost će informirati o toku policijske istrage.

Izvor: zurnal.info

About The Author